Suradnja sa SMŽU Malom kabinetu sjedišta SMŽ u Sisku župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili stručni suradnici s područja gospodarstva, razvoja i planiranja, održao je u srijedu, 19. travnja 2017. godine, radni sastanak s predsjednikom udruge Domovinska i iseljenička zajednica Tomislavom Ostojićem i njegovim suradnicima.

Domovinska i iseljenička zajednica je neprofitabilna udruga, a osnovni cilj joj je povezati Hrvate diljem svijeta, podupirući gospodarski rast i kulturalne aktivnosti kako u zemlji tako i u inozemstvu. To obuhvaća pružanje pomoći u razvoju hrvatskih poslovnih projekata, potporu u unaprjeđenju  poslovanja u i izvan Hrvatske, pomoć u rješavanju papirologije i procedura – ono s čime su se naši iseljenici najviše mučili i na što su se najviše žalili, te pripremne aktivnosti za rješavanje mnogih drugih praktičnih pitanja.
Središnja tema radnog sastanka bila je ulaganje iseljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Župan Ivo Žinić je ovu prigodu iskoristio za predstavljanje komparativnih prednosti naše županije: blizina Zagreba uz daleko niže cijene radnih prostora, kvalificirana radna snaga, velike mogućnosti za razvoj gospodarskih djelatnosti, proizvodnje, poljoprivrede i turizma, dobra prometna povezanost s okruženjem, dobri uvjeti za intenziviranje prekogranične suradnje.
I ovaj je radni susret nastavak županovih napora za stvaranjem novih radnih mjesta i osiguravanjem uvjeta za ostanak mladih ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji, stvaranje novih, što brojnijih obitelji i samim time „pomlađivanja“ naše županije.

 

Članak preuzet s: www.smz.hr